حسناحسنا، تا این لحظه: 10 سال و 10 ماه و 3 روز سن داره

حسنا عزیز مامان و خاله

20 نکته مهم درخصوص بهترین زمان شروع تغذیه کمکی نوزادان

1392/8/24 0:20
نویسنده : خاله
918 بازدید
اشتراک گذاری

1- حداقل چهار ماه دارد و وزنش دو برابر هنگام تولدش شده است.

2- در شیرخواران مبتلا به کولیک (دلدرد) و حساسیت دستگاه گوارش، گریه های طولانی و شبانه پایان یافته است.

3- شروع به بیدار شدن مکرر در شب میکند، درحالیکه قبلاً خوب می خوابید.

4- شروع به ابراز علاقه به آنچه شما میخورید میکند.

5- چیزهایی مانند جغجغه را در دهانش میکند و می جود.

6- میتواند پوره رقیق را در دهانش نگه دارد.

7- ظاهرا تنها با تغذیه از شیر سیر نمی شود و شروع به تقاضای شیر بیشتری میکند.

8_ كودك به خوردن غذای سر سفره علاقه نشان می دهد

9- كودك دهان را به حالت جویدن تكان می دهد و حركت زبانش تغییر می كند.

10- دست دراز كرده و تمایل دارد كه غذای والدین را بگیرد.

11- اگر کودک شما ناگهان درخواست غذای بیشتری کند درحالیکه ۵بار تغذیه در روز او را کاملاً راضی کرده و هنوز بعد از نوشیدن شیر به نظر گرسنه می آید یا شروع به بیدار شدنهای متوالی برای شیر در طول شب میکند، درصورتیکه قبلاً به طور کامل می خوابید.

12- نیاز کودک شیرخوار شما به منابع مختلف غذایی همزمان با رشد علایق به دنیای خارج می باشد. کودک ممکن است به ظاهر علاقه کمتری به تغذیه از سینه یا شیشه نشان دهد و پس از چند دقیقه شیرخوردن مکیدن را متوقف کرده سعی میکند بنشیند و اطراف را نگاه کند یا به جای نوشیدن شیر از شیشه سرشیشه را مک زده یا شروع به گاز کرفتن آن کند.

13-  خصوصاً شیرمادر بعد از شش ماهگی به تنهایی قادر به رفع نیازهای غذایی کودک نیست چون در این سن وزن شیرخوار بیش از دو برابر وزن تولد می شود.

14-  دستگاه گوارش شیرخوار در این سنین (پایان چهار الی شش ماهگی) برای پذیرش غذای جامد آمادگی لازم را پیدا می کند و شیرخوار قادر است غذای نیمه جامد را در دهان به حلق هدایت کند و بلع را کامل انجام دهد.

15- ذخیره آهن بدن در این سن به حداقل می رسد.

16- شیرخوار توانایی نشستن و برداشتن تکه های غذا را پیدا می کند.

17- اگر کودک خیلی درشت و گرسنه است و در سه ماهگی هر دو ساعت احساس گرسنگی میکند، میتوان غذای کمکی را شروع نمود.(توجه کنید نق زدنهای کودکان وابسته به سینه که با خوردن چند مک شیر آرام میشوند احساس گرسنگی نیست.)

18_ اگر کودک شما نارس است به طور معمول جامدات نباید قبل از ۱۶ هفته پس از زمان صحیح تولد به او داده شود. در عین حال این کودکان اغلب گرسنه اند و شروع زودهنگام جامدات ممکن است توصیه شود. در حقیقت آنها نیز از همان چهارتا شش ماهگی بعد از تولد غذاخور میشوند اما چهارتا شش ماهگی آنها چهار تا شش ماهگی واقعی نیست.

19- اگر با شروع غذای کمکی نوزاد دچار  اسهال گردید، این نشانه آن است که باید غذای کمکی را قطع نمائید، زیرا دستگاه گوارش هنوز آمادگی پذیرش غذای نیمه جامد را پیدا نکرده. به محض مشاهده حساسیت های کولیکی یا درد های شکمی در نوزاد با پزشک نوزاد مشورت نموده و یا غذای حساسیت زا را قطع نمائید.

20- در شیرخوارانی که از شیرمادر تغذیه می نمایند، اگر پس از شروع غذای کمکی سرعت رشد شیرخوار کاهش یافت، این می تواند به دلیل کاهش مکیدن و ترشح شیر از سینه مادر باشد، لذا می بایست تغذیه با غذای کمکی را متوقف نمود و در این خصوص با پزشک کودک مشاوره نمود.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (1)

زهرا
24 آبان 92 22:30
خاله
پاسخ
کم پیدایی دختر خاله. سرت شلوغ شد رفتی دانشگاها!!!!! یادگاری های ما یادت نره